США готові в короткі терміни ввести санкції проти "Північного потоку-2" - ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

США готові в короткі терміни ввести санкції проти "Північного потоку-2" - ЗМІ

США готові в короткі терміни ввести санкції проти "Північного потоку-2" - ЗМІ

Потужні американські санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2", який дозволить поставляти газ в Європу в обхід України, можуть бути введені протягом декількох тижнів, передає ONLINE.UA з посиланням на WSJ.

За даними джерела, Білий дім вже допрацьовує санкції спільно з Держдепом, Міністерством торгівлі і енергетичними департаментами, які зможуть зупинити будівництво "Північного потоку-2".

Відомо, що США можуть ввести санкції як проти компаній, які безпосередньо причетні до будівництва газопроводу, так і протів банків та інших фірм, які фінансують "Північний потік-2".

Раніше американський глава Дональд Трамп неодноразово критикував будівництво "Північного потоку-2". Він вважає, що російський газопровід збільшить енергетичну залежність Європи від російського газу.

Пізніше конгрес США наділив Трампа повноваженнями вводити санкції проти компаній, які причетні до будівництва газопроводу.

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 серпня в Берліні відбулися переговори Путіна і Меркель, в ході яких лідери Росії і Німеччини обговорили "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?