Український футболіст демонстративно відвернувся від прапора РФ: росіяни вимагають покарання
Категорія
Спорт
Дата публікації

Український футболіст демонстративно відвернувся від прапора РФ: росіяни вимагають покарання

Український футболіст демонстративно відвернувся від прапора РФ: росіяни вимагають покарання
Джерело:  online.ua

Український футболіст Віталій Федорів, який на даний момент грає в складі російської команди "Нижній Новгород", демонстративно відвернувся від прапора РФ під час виконання гімну цієї країни перед матчем. Росіяни обурені вчинком Федоріва, вимагаючи накласти на нього великий штраф.

Фото інциденту, під час якого екс-гравець збірної України відвернувся від російського прапора, опублікували в соцмережі, передає ONLINE.UA.

У кадрі показано, що всі гравці "Нижнього Новгорода" повернені в сторону російського прапора, але Федорів, один з усіх, залишився стояти обличчям до трибун, ігноруючи російський гімн.

Росіяни бурхливо обговорюють інцидент в соцмережах. Вони вважають, що українець не мав права демонстративно нехтувати існуючими правилами і публічно проявляти неповагу до символів державної влади Росії. До обговорення приєднався також відомий футбольний коментатор Василь Уткін. Він вважає, що за порушення регламенту Федорів повинен заплатити великий штраф.

Українці в свою чергу підтримали футболіста. Вони вважають його вчинок сміливим, відзначаючи, що футбольний регалмент не зобов'язує гравців обов'язково повертатися обличчям до прапора РФ.

Віталій Федорів також прокоментував ситуацію з російським прапором. Він запевнив, що в його діях не було ніякого політичного підтексту.

"Я людина віруюча. І коли виходжу на поле, перед грою, завжди вимовляю слова молитви. Так було і вчора. Моє глибоке переконання, що спорт - поза політикою. З повагою ставлюся до гімну і прапора будь-якої країни. Так що прошу в моїх діях не бачити жодного політичного підґрунтя", - пояснив Федорів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що юний український шахіст відмовився розмовляти з суперником з РФ російською мовою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?