США готували ядерний удар по СРСР після Другої світової війни
Категорія
Світ
Дата публікації

США готували ядерний удар по СРСР після Другої світової війни

США готували ядерний удар по СРСР після Другої світової війни
Джерело:  online.ua

Після закінчення Другої світової війни у 1945 році Сполучені Штати Америки розробили план ядерної атаки на Радянський Союз. Так, на Москву і тодішній Ленінград нібито повинні були полетіти по 6 атомних бомб.

Про це у своїй новій книзі "Машина Судного дня: Одкровення розробника плану ядерної війни"написав легендарний викривач Деніел Елсберг, передає ONLINE.UA з посиланням на "Лента.ру".

"30 серпня 1945 року, всього через 2 тижні після капітуляції Японії, генерал-майор Лоріс Норстад, заступник начальника штабу ВПС по плануванню, скерував генералу Гровса документ, де як цілі можливого майбутнього ядерного удару фігурували 15 "ключових радянських міст" на чолі з Москвою і 20 "великих радянських міст", - написано в книзі.

За інформацією викривача, США збиралися скинути по 6 атомних бомб на Москву і Ленінград.

Окрім того, вказано, що перший офіційний план війни проти СРСР Вашингтон розробив у листопаді 1947 року. Він передбачав скидання 34 бомб на 24 радянських міста. Проте в той час в арсеналі США було тільки 7 бомб, які перебували у стані бойової готовності.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Дональд  Трамп заявив, що Росія і Китай є головними ворогами США,  які втручаються в справи американської держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?