В "Нафтогазі" розказали, коли в Україні закінчиться газ
Категорія
Україна
Дата публікації

В "Нафтогазі" розказали, коли в Україні закінчиться газ

В "Нафтогазі" розказали, коли в Україні закінчиться газ
Джерело:  online.ua

Комерційний директор Національної акціонерної компанії "Нафтогаз" Юрій Вітренко заявив, що запасів природного газу в Україні вистачить на 15 років, однак видобуток палива можна значно збільшити, передає ONLINE.UA.

На даний момент, як він стверджує, в Україні видобувається близько 20 мільярдів кубометрів газу. Уточнюється, що з них на дочірню структуру "Нафтогазу", "Укргазвидобування", припадає приблизно 15,5 мільярдів кубометрів газу. А все інше - це приватні компанії,зокрема, "Укрнафта".

Вітренко стверджує, що в України є можливості значно збільшити видобуток.

"Для "Укргазвидобування" минулий рік був рекордним – ми збільшили видобуток на рівні, найвищому за останні 23 роки. Там зростання приблизно було 4,4%. Тобто у нас є величезніий потенціал збільшення видобутку. Якщо подивитися на співвідношення обсягів видобутку та запасів, які у нас є, – у нас це співвідношення є найкращим серед практично всіх європейських країн і багатьох країн в світі. У нас запасів вистачає приблизно на 15 років, вже існуючих, не кажучи про те, що ми можемо насправді збільшити ресурсну базу", – зазначив комерційний директор "Нафтогазу".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НАК "Нафтогаз України" з 1 вересня поточного року збільшить ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 4,6% (на 469,2 грн) у порівнянні з серпнем — до 10599,6 грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ)

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?