Молдова пояснила, чому не буде укладати новий договір з "Газпромом"
Категорія
Політика
Дата публікації

Молдова пояснила, чому не буде укладати новий договір з "Газпромом"

Молдова пояснила, чому не буде укладати новий договір з "Газпромом"
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Влада Молдови заявила, що планує відмовитися переукладати угоду з російською держкомпанією "Газпром" на постачання газу в республіку. З даною заявою виступив міністр економіки та інфраструктури Молдови Кирило Габурич, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Він уточнив, що угода діятиме до кінця 2019 року і уряд Павлa Філіпa не буде вести переговори про підписання нового договору про постачання природного газу, до тих пір, поки не завершиться будівництво газопроводу Кишинів-Унгени.

"Доки не буде здано в експлуатацію газопровід Кишинів-Унгени, уряд Молдови не проводитиме переговорів про укладання нового контракту на поставку природного газу з російським концерном "Газпром". Ми дуже хочемо, щоб у нас якомога швидше був доступний альтернативний газ. Тоді з'явиться конкуренція, і всі будуть боротися за нас як за клієнта - і ті, й інші пропонуватимуть нам кращі ціни. Ті, хто продають, знають, що потрібно робити для того, щоб клієнт купував саме у тебе. І тоді у нас будуть розв'язані руки, і ми знатимемо, як проводити подальші переговори, щоб отримати найвигідніші умови", - сказав Габурич.

Зараз Молдова купує газ у "Газпрому" за договором 2008 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін пообіцяв американському лідеру Дональду Трампу, що  Росія збереже транзит російського газу через Україну  після будівництва газопроводу "Північний потік – 2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?