Стало відомо, що може спровокувати масове безробіття
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, що може спровокувати масове безробіття

Стало відомо, що може спровокувати масове безробіття
Джерело:  interfax.com.ua

Головний економіст Банку Англії Енді Халдейн заявив, що поширення технологій штучного інтелекту може привести до масового безробіття у Великобританії та поза її межами, передає ONLINE.UA з посиланням на   "Інтерфакс-Україна".

Він підкреслив, що наслідки автоматизації когнітивної діяльності можуть стати більш істотними, ніж наслідки промислової революції XVIII-XIX століть або поширення комп'ютерів в XX столітті.

"Всі ці явища мали хворобливий і тривалий вплив на ринок праці, на життя значної частини населення, коли їх робочі місця зайняли різні машини. Країні варто винести уроки з історії та заздалегідь зайнятися професійною перепідготовкою співробітників, а також розробити соціальні програми для пом'якшення наслідків технологічних змін", - зазначив економіст.

Відповідаючи на запитання, чи буде посада головного економіста Банку Англії замінена "розумною" машиною, Халдейн вказав на важливість роботи з даними, але додав, що "людське судження завжди буде відігравати важливу роль".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що  майже половина безробітних громадян України має вищу освіту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?