ЄС: фінансова криза в єврозоні нарешті закінчилася
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС: фінансова криза в єврозоні нарешті закінчилася

ЄС: фінансова криза в єврозоні нарешті закінчилася

Єврокомісар з питань економіки та фінансових справ П’єр Московісі заявив, що успішне завершення програми фінансової допомоги Греції означає завершення кризи не тільки для країни, але і для єврозони в цілому.

Про це він повідомив на брифінгу у Брюсселі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Ми багато чого зробили через фіскальну політику, через створення банківського союзу, через низку програм, щоб впевнитися, що тепер єврозона набагато сильніша. Коли я кажу про завершення кризи для Греції, це також означає і завершення кризи для єврозони", - сказав Московісі.

Він заявив, що цього року вперше всі країни єврозони мають рівень дефіциту бюджету менше 3%, що є вимогою європейського законодавства.

"В 2010 році середній рівень був 6%. Тому зараз я впевнений у майбутньому єврозони", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA , раніше голова Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард заявила, що на стан світової економіки негативно впливає загроза торговельної війни між розвиненими країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?