Трамп назвав умову для скасування санкцій проти Росії, хоча Путін не просив
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп назвав умову для скасування санкцій проти Росії, хоча Путін не просив

Трамп назвав умову для скасування санкцій проти Росії, хоча Путін не просив
Джерело:  Reuters

США почнуть розглядати питання про зняття санкцій з Росії тільки в тому випадку, якщо Москва зробить кроки для співпраці з Вашингтоном по Україні та Сирії.

Про це заявив американський глава Дональд Трамп в інтерв'ю Reuters, передає ONLINE.UA.

При цьому Трамп підкреслив, що під час саміту в Гельсінкі російський лідер Володимир Путін не піднімав санкційне питання і не просив про зняття санкцій з Росії. Але питання України і окупованого Криму глави США і Росії обговорювали.

За словами Трампа, він завжди згадує Крим, коли мова йде про Україну. Президент США запевнив, що на цю тему у нього з Путіним пройшла "дуже хороша дискусія" для обох сторін, додавши, що він вів себе по відношенню до російського глави жорсткіше, ніж будь-який інший президент США.

Що стосується зняття санкцій, то поки Трамп не розглядає це питання.

"Ні. Я не думав про це. Я взагалі не розглядаю цього. Ні. Я б розглянув це, якби вони зробили щось, що було б добре для нас. Без цього я не буду розглядати. Інакше кажучи, я б не розглядав це, навіть на мить, хіба щось почало рухатися - у нас є багато спільного. У нас є багато речей, які ми можемо зробити один для одного. У нас є Сирія. У нас є Україна. у нас є багато інших речей. Я думаю, вони хотіли б економічного розвитку. І це для них важлива річ", - заявив Трамп.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США готують потужні санкції проти російського "Північного потоку-2", який дозволить здійснювати транзит газу в Європу в обхід України. У Москві впевнені, що газопровід буде побудований, незважаючи на нові обмеження з боку Вашингтона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?