США вдруге в історії відкриють нафтовий запас
Категорія
Світ
Дата публікації

США вдруге в історії відкриють нафтовий запас

США вдруге в історії відкриють нафтовий запас
Джерело:  online.ua

Міненерго США готується продати 11 мільйонів барелів нафти зі стратегічних запасів. За попередніми даними, "чорне золото" на продаж надійде з Техасу і Луїзіани, передає ONLINE.UA з посиланням на заяву відомства.

Заявки повинні бути отримані не пізніше, ніж 28 серпня. Поставки пройдуть в жовтні і листопаді. На початку 2017 року США мали намір продати до 8 млн барелів нафти зі стратегічних запасів.
Тільки за період з 2018-го по 2025 США мають намір реалізувати 25 мільйонів барелів нафти зі стратегічних резервів країни протягом трьох фінансових років (в США настає 1 жовтня), починаючи з 2017 року, а також 58 мільйонів барелів за вісім років, починаючи з 2018 року.
Увечері 20 серпня вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent додавала 0,18%, піднявшись до 71,96 долара за барель.
Зазначимо, що 3 роки тому стратегічний резерв становив 692 млн барелів, комерційні запаси нафти - 465,8 млн барелів.

Нагадаємо, що два місяці тому американський лідер Дональд Трамп заявив, що Вашингтон виходить з угоди щодо іранської ядерної програми і відновлює санкції проти Ірану.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Іран погрожує заблокувати поставки нафти через Ормузську протоку в Перську затоку.  Влада країни готова це зробити, якщо США перешкоджатимуть продажу іранської нафти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?