Велика Британія закликає ЄС посилити санкції проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Велика Британія закликає ЄС посилити санкції проти Росії

Велика Британія закликає ЄС посилити санкції проти Росії
Джерело:  Reuters

Союзники Великої Британії повинні посилити тиск на Росію і ввести більш потужні санкції проти РФ, так як російський глава Володимир Путін продовжує робити світ "більш небезпечним місцем". У Лондоні вважають, що відповідь Росії на резонансні порушення міжнародних норм і правил повинна бути всеосяжною.

З таким закликом виступить міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант під час візиту в США 21 серпня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Британський міністр наполягатиме на тому, щоб Європейський Союз відповідав і реагував на кожне порушення з боку Росії.

"Сьогодні Сполучене Королівство просить своїх союзників піти далі і закликає Європейський Союз забезпечити, щоб його санкції проти Росії були всеосяжними. Це означає відповідати і реагувати як один на порушення щораз, коли і де б вони не відбувалися, від вулиць Солсбері до долі Криму", - йдеться в заяві Ханта.

На думку глави британського зовнішньополітичного відомства, ЄС зможе продемонструвати, що "дійсно стоїть пліч-о-пліч з США" в питанні антиросійських обмежень. У своїй промові він має намір нагадати, що ЄС так і не ввів ніяких санкцій проти Росії у зв'язку з отруєнням екс-розвідника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері, хоча рішуче засудив Москву і приєднався до видворення російських дипломатів з країн Євросоюзу.

Раніше стало відомо, що США планують з 22 серпня ввести нові антиросійські санкції по "справі Скрипаля". У новому санкційному пакеті передбачена заборона на покупку російського державного боргу, а також можливе блокування рахунків і операцій російських держбанків в американській юрисдикції. Російський прем'єр Дмитро Медведєв порівняв ці санкції з оголошенням економічної війни.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Трамп назвав умову, на якій можуть бути скасовані антиросійські санкції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?