У Німеччині ухвалили ще одне рішення по Північному потоку-2
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Німеччині ухвалили ще одне рішення по Північному потоку-2

У Німеччині ухвалили ще одне рішення по Північному потоку-2
Джерело:  interfax.com.ua

Влада Німеччини видала ще один дозвіл на будівництво російського "Північного потоку-2". Регулятор федеральної землі Бранденбург схвалив будівництво сухопутного відведення від морської магістралі газопроводу до кордону з Чехією, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Відзначається, що цей дозвіл видано на найбільший відрізок Північного потоку-2 480-кілометрової магістралі, яка буде проходити від узбережжя Балтики до кордону з Чехією. Він також дає старт початку будівництва російського газопроводу, яке буде розпочато протягом найближчих тижнів.

Раніше офіційний представник кабінету міністрів Німеччини Штеффен Зайберт заявляв, що німецький уряд не змінив свою позицію щодо будівництва Північного потоку-2. Він підкреслив, що цей газопровід виключно економічний проект, переговори щодо якого Німеччина веде з ЄС, Росією та Україною.

Крім цього, міністр економіки ФРН Петер Альтмайер заявляв, що транзит російського газу через Україну після запуску газопроводу "Північний потік - 2" повинен бути скорочений до 30 - 40 млрд кубометрів на рік. Слід зазначити, що транзитний контракт між Україною і Росією зобов'язує "Газпром" щорічно прокачувати через українську газотранспортну систему не менше 110 млрд куб. м природного газу.

Як повідомляв ONLINE.UA, британські банки обмежили видачу кредиту російському "Газпрому" через арешт активів газового монополіста в Великій Британії в рамках суперечки з українським "Нафтогазом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?