Microsoft зафіксувала нові спроби втручання Росії у вибори в США
Категорія
Світ
Дата публікації

Microsoft зафіксувала нові спроби втручання Росії у вибори в США

Microsoft зафіксувала нові спроби втручання Росії у вибори в США
Джерело:  online.ua

Російські хакери, пов'язані з Кремлем, продовжують спроби втручання у вибори в конгрес США, які заплановані на листопад 2018 року.

У компанії Microsoft зафіксували кілька фейковий інтрнет-доменів, які дублювали дві американські консервативні організації, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Microsoft.

У повідомленні, опублікованому на офіційному сайті корпорації зазначено, що деякі фейкові сторінки, які створили російські хакери, виглядали як сайти, що цікавлять їх потенційних жертв. Вони імітували сайти Міжнародного республіканського інституту, Інституту Хадсона, Сенату США.

У Microsoft додали, що у корпорації поки немає доказів, що через ці домени проводилися успішні кібератаки, але підкреслили, що аналогічна ситуація спостерігалася і під час президентських виборів в США в 2016 році, в під час виборів у Франції в 2017 році.

"Ми стурбовані тим, що ці та інші спроби становлять загрозу безпеці для широкого кола осіб, пов'язаних з двома американськими політичними партіями напередодні виборів 2018 року", - підкреслюється в повідомленні Microsoft.

В інтерв'ю американським ЗМІ президент Microsoft Бред Сміт відзначав, що активність російських хакерів з групи Strontium, відомої також як Fancy Bear або APT28, фокусується головним чином на підриві демократії США. Він додавав, що у нього немає сумнівів в тому, хто несе за це відповідальність.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що директор Національної розвідки США Ден Коутс заявляв, що Росія стоїть за "всепроникливими" спробами втручання в майбутні вибори в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?