США поставлять в Україну нову техніку для оборони в Чорноморському басейні
Категорія
Україна
Дата публікації

США поставлять в Україну нову техніку для оборони в Чорноморському басейні

США поставлять в Україну нову техніку для оборони в Чорноморському басейні
Джерело:  rbc.ua

Україна і США нарощують стратегічне партнерство, в рамках якого на озброєння українських ВМС надійдуть нові американські катери класу "Айсленд" для оборони в Чорноморському басейні.

Про це повідомив посол України в США Валерій Чалий, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

За словами Чалого, експерти вже працюють над підготовкою угоди про передачу американських катерів в Україну. Ця техніка посилить обороноздатність українських ВМС в Чорноморському басейні.

Також український посол в США підкреслив, що Україна і США вперше вийшли на рівень стратегічного партнерства в сфері національної безпеки і оборони.

"Після атаки Росії у нас дійсно з'явилося цей напрямок, якого ніколи не було. Надання сучасної протитанкової зброї - це не тільки свідчення готовності нашого партнера допомагати. Це свідчення нового рівня партнерства. Це і довіра, і оцінка боротьби з корупцією в цій сфері", - додав Чалий.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, США передали в Україну два контрбатарейних радара для боротьби з російським агресором, які вже надійшли на озброєння ЗСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?