Януковича з Росії в Україну зможе доставити спецназ - прокурор
Категорія
Україна
Дата публікації

Януковича з Росії в Україну зможе доставити спецназ - прокурор

Януковича з Росії в Україну зможе доставити спецназ - прокурор
Джерело:  Hromadske

Колишнього президента України Віктора Януковича в разі, якщо йому буде винесено вирок у справі про держзраду, з Росії зможе доставити спецназ.

Про це заявив представник звинувачення прокурор прокурор Руслан Кравченко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

На питання журналіста про те, як можна залучити Януковича до відповідальності, якщо він явно не збирається добровільно виїжджати з Росії і повертатися в Україну для відбування покарання в разі винесення судом обвинувального вироку, Кравченко заявив, що можна для цього створити спецпідрозділ, який проникне в РФ і доставить колишнього українського президента в Україну.

Також Кравченко підкреслив, що ГПУ просить 15 років в'язниці для Януковича згідно з законодавством України. За його словами, якби була можливість, то прокурори б клопотали за довічний термін. Кравченко пояснив, що на момент скоєння Януковичем злочину максимальна міра покарання за нього складала 15 років. Пізніше в законодавство були внесені зміни, які збільшили максимальну міру покарання до довічного ув'язнення, але закон зворотної сили не має, тому ГПУ не може просити про таку міру.

Нагадаємо, в даний час суд у справі про держзраду Януковича ще не завершений. Екс-президента України судять заочно, тому що він не з'являється на судові засідання в Україні та допити. В ході слідства було встановлено, що Янукович попросив Путіна в письмовій формі ввести війська в Україну, але захист екс-глави України наполягає на тому, що підстав для засудження Януковича в справі про держзраду немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 16 серпня, в Києві в Оболонському районному суді відбулося чергове засідання у справі про держзраді колишнього українського президента Віктора Януковича. Прокуратура закликала суд визнати Януковича винним і засудити його до 15 років в'язниці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?