Невідкладний розгляд: комісарка РЄ направила термінові листи в МЗС України і Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Невідкладний розгляд: комісарка РЄ направила термінові листи в МЗС України і Росії

Невідкладний розгляд: комісарка РЄ направила термінові листи в МЗС України і Росії
Джерело:  online.ua

Комісарка Ради Європи з прав людини Дуня Міятович направила термінові листи російському міністру закордонних справ Сергію Лаврову і главі МЗС України Павлу Климкіну. У них вона закликала Київ і Москву в терміновому порядку вжити невідкладних заходів для запобігання погіршенню становища незаконно утримуваних політв'язнів, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на сайт РЄ.

Міятович запропонувала Лаврову і Климкіну допомогу в подоланні "тупикової ситуації", яка виникла у питанні визволення політв'язнів. Вона закликала звільнити ув'язнених з гуманітарних причин, підкресливши, що якщо не буде вжито невідкладних заходів, то ситуація призведе до незворотних наслідків.

Нагадаємо, що український політв'язень Олег Сенцов, якого незаконно утримують в російській колонії, голодує вже 100 днів. Він вимагає, щоб Кремль звільнив всіх українців, яких тримають у в'язницях з політичних міркувань.

У Москві ж наполягають на тому, щоб Сенцов особисто звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням про помилування, від чого категорично відмовляється режисер.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Фінляндія направила офіційну заяву російській владі з закликом звільнити Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?