Справжня зона миру: Південна Корея послаблює охорону на кордоні з КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

Справжня зона миру: Південна Корея послаблює охорону на кордоні з КНДР

Справжня зона миру: Південна Корея послаблює охорону на кордоні з КНДР
Джерело:  online.ua

Влада Південної Кореї прийняла рішення прибрати близько десяти прикордонних постів, які розташовані на кордоні з КНДР. Північна Корея також приймає кроки в даному напрямку.

Про це повідомив міністр оборони Південної Кореї Сон Йон Му, передає ONLINE.UА з посиланням на агентство Yonhap.

Відзначається, що рішення послабити охорону на кордоні з Північною Кореєю президент Південної Кореї Мун Чже Ин прийняв на підставі домовленостей з північнокорейським лідером Кім Чен Ином, які були досягнуті на саміті в квітні 2018 року. Тоді лідери Південної і Північної Корей домовилися про те, що демілітаризована зона між країнами повинна стати "справжньою зоною миру".

Сон Йон Му додав, що спочатку Південна Корея виведе прикордонні сили, розташовані в межах кілометрової зони від кордону з КНДР. При цьому він не назвав конкретних термінів, коли охоронні пости будуть повністю ліквідовані.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що американський лідер Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати припинять проведення військових навчань з Південною Кореєю, щоб не створювати провокаційні ситуації на кордоні з КНДР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?