Завершення боргової кризи: Греція повернула собі фінансову незалежність
Категорія
Політика
Дата публікації

Завершення боргової кризи: Греція повернула собі фінансову незалежність

Завершення боргової кризи: Греція повернула собі фінансову незалежність
Джерело:  Reuters

Греція вийшла з 8-річної боргової кризи і завершила програму порятунку від її наслідків, яка стала найбільшим в історії пакетом фінансової допомоги ЄС. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас під час телевізійного звернення до жителів країни, передає ONLINE.UА з посиланням на Reuters.

"Ми не говоримо, що всі проблеми вирішені, тому що ми вийшли з кризи, ми не будемо святкувати. Але це знаменний день, і нам вдасться вийти з-під жорсткого контролю", - підтвердив завершення боргової одіссеї заступник міністра економіки Греції Алексіс Харіцис.

Прес-служба Європейського стабілізаційного механізму (ESM) також підтвердила, що міжнародна програма допомоги Греції завершена. Загалом, починаючи з 2010 року, країна отримала від європейських партнерів і МВФ 289 млрд євро кредитів, в обмін на які повинна провести ряд жорстких реформ в країні і ввести заходи економії, спрямовані на скорочення соціальних виплат населенню та підвищення податків.

В кінці червня 2018 року було погоджено останній транш для Греції в розмірі 15 млрд євро, завдяки якому країна тепер зможе самостійно фінансувати сама себе.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Україна і МВФ домовились про виділення чергового кредитного траншу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?