Свавілля триває: стало відомо, скільки Росія затримала іноземних кораблів в Азовському морі
Категорія
Україна
Дата публікації

Свавілля триває: стало відомо, скільки Росія затримала іноземних кораблів в Азовському морі

Свавілля триває: стало відомо, скільки Росія затримала іноземних кораблів в Азовському морі
Джерело:  online.ua

Держприкордонслужба України зафіксувала вже 150 іноземних суден, які затримувала Росія в Азовському морі. Всі вони прямували в українські порти і затримувалися російськими силовиками безпідставно.

Про це заявив прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян в ефірі "112. Україна", передає ONLINE.UА.

Слободян підкреслив, що Росія продовжує свавілля в Азовському морі. Силовики РФ затримують судна, які прямують в порти України, перед Керченською протокою і дуже довго не надають дозвіл на проходження її.

"Переважно затримання суден, які слідують в українські порти, російські прикордонники здійснюють у віддалених районах - там, де немає наших суден і там, де вони відчувають себе вільними", - підкреслив Слободян.

Він зазначив, що щодня в Азовське море виходять на службу до п'яти катерів українських прикордонників. Стільки ж спрямовує і Росія. Але російські прикордонники без затримок пропускають іноземні судна, які йдуть в російські порти і навмисне затримують ті, які направляються в українські, що тягне за собою великі економічні втрати через тривалий простой кораблів.

Раніше ONLINE.UА соощает, що ВМС планують збільшити присутність в акваторії Азовського моря, а також мають намір посилити охорону морського узбережжя, в зв'язку з загрозою повномасштабної агресії Росії проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?