Путін зробив гучну заяву по транзиту російського газу через Україну - Пєсков
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін зробив гучну заяву по транзиту російського газу через Україну - Пєсков

Путін зробив гучну заяву по транзиту російського газу через Україну - Пєсков
Джерело:  online.ua

Росія збереже транзит газу в Європу через Україну, незважаючи на будівництво Північного потоку-2. Таку заяву зробив російський глава Володимир Путін під час переговорів з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомив прес-секретар російського глави Дмитро Пєсков в інтерв'ю російським ЗМІ, передає ONLINE.UА.

За словами Пєскова, Путін запевнив Меркель, що обсяги транзиту російського газу через Україну будуть збережені. Також лідери Росії і Німеччини обговорили обсяги споживання газу на європейському континенті.

Слід зазначити, що перед переговорами з Путіним в Берліні Ангела Меркель заявила, що наполягатиме на тому, щоб Україна не втратила статус транзитної країни для російського газу. Путін в свою чергу погодився з вимогою канцлерки Німеччини, заявивши про плани зберегти транзит газу через Україну, незважаючи на те, що "Північний потік-2" зможе поліпшити європейську газотранспортну систему і дозволить змінити маршрути постачання російського газу в Європу.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Кремлі прокоментували умову Трампа щодо можливого розгляду питання про зняття санкцій з Росії. Російська влада закликала Вашингтон конкретизувати вимоги відносно українського та сирійського питання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?