Неможливо: в Росії відмовилися обміняти Сенцова на російських ув'язнених в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Неможливо: в Росії відмовилися обміняти Сенцова на російських ув'язнених в Україні

Неможливо: в Росії відмовилися обміняти Сенцова на російських ув'язнених в Україні

Обмін українського політв'язня Олега Сенцова, який голодує вже сто днів, на російських ув'язнених в Україні неможливий, так як український режисер має російське громадянство.

Про це заявила уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Интерфакс.

"Що стосується Сенцова, (Дмитра) Штиблікова і так далі, у них вийшли за фактом два громадянства. І відповідно до української Конституції, їх громадяни видачі не підлягають на територію Росії - так само, як і у нас громадяни не підлягають видачі на іншу територію" , - заявила Москвалькова.

Вона підкреслила, що Росії і Україні потрібно укласти угоду про статус осіб з двома громадянствами. За словами чиновниці, Москва не може ігнорувати той факт, що на сьогоднішній день більшість людей мають паспорта як Росії, так і України.

"Мені здається, що треба надати цим громадянам право вибрати собі громадянство і відмовитися від другого. Є громадяни, які заявляють про те, що хотіли б вийти з українського громадянства або з російського, але згідно з нашим законодавством і українського також, людина під вартою не має права вийти з громадянства", - додала уповноважена з прав людини в РФ.

Раніше в Москві також зробили заяву про те, що Федеральна служба виконання покарань почне примусово годувати голодуючого Сенцова, якщо відмова від їжі буде загрожувати його життю.

Як повідомляв ONLINE.UА, 21 серпня комісарка Ради Європи з прав людини Дуня Міятович направила термінові листи в МЗС України і Росії із закликом невідкладно вжити заходів щодо звільнення політв'язнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?