Латвія та Естонія вважають, що РФ повинна заплатити за радянську окупацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Латвія та Естонія вважають, що РФ повинна заплатити за радянську окупацію

Латвія та Естонія вважають, що РФ повинна заплатити за радянську окупацію
Джерело:  online.ua

Влада Латвії та Естонії має намір висунути вимогу до РФ про стягнення відшкодування як правонаступниці СРСР за радянську окупацію. З даною заявою виступили міністри юстиції обох країн, передає ONLINE.UA з посиланням на ERR.

Дипломати наполягають на можливості збереження пам'яті про людські втрати, понесені через радянську окупацію, і вивченні можливостей висунути вимогу про відшкодування збитків до Російської Федерації як правонаступниці Радянського Союзу.

"Міністр юстиції Естонії Урмас Рейнсалу ознайомив свого латвійського колегу з юридичним дослідженням можливих подальших кроків з цього питання з точки зору міжнародного права. Очільник латвійського міністерства Дзінтарс Разначс, своєю чергою, ознайомив Рейнсалу з можливими заходами, які можуть бути зроблені із цього питання на рівні ООН", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в 2007 році через російські хакерські атаки в Естонії було зупинено роботу банків, уряду і ЗМІ. У 2016 році російські хакери, які працювали на військову розвідку РФ, були звинувачені в організації атаки на найбільшого виробника сланцевої нафти в Естонії.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що естонська армія створила підрозділ кіберсил, щоб завдати потужного удару по Росії. Таким чином естонська влада готується до оборони в разі чергового удару з боку РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?