Німеччина: Євросоюзу загрожує "вибухонебезпечна криза"
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина: Євросоюзу загрожує "вибухонебезпечна криза"

Німеччина: Євросоюзу загрожує "вибухонебезпечна криза"
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що Європа повинна створити незалежні від США платіжні системи, якщо вона хоче зберегти ядерну угоду між Іраном і великими державами, від якої відмовився президент Дональд Трамп, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Дипломат пояснив, що кожен день живої угоди - це краще, ніж вибухонебезпечна криза, яка в іншому випадку загрожувала б Близькому Сходу та країнам ЄС.

"Ось чому необхідно зміцнити європейську автономію, створивши платіжні канали, незалежні від Сполучених Штатів, Європейського валютного фонду і незалежної системи SWIFT. Брюссель прагне захистити свої інвестиції та торгівлю нафтою з Іраном, і розглядає можливість прямих розрахунків у євро за іранську нафту з Центральним банком Ірану, в обхід фінансової системи США", - сказав Маас.

Нещодавно влада Ірану наголосила, що європейці повинні гарантувати, що експорт нафти не зупиниться, і що Іран буде як і раніше мати доступ до міжнародної платіжної системи SWIFT.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  американський лідер Дональд Трамп заявив, що США наклали на Іран найжорсткіші санкції в історії, щоб досягти "миру в усьому світі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?