Меркель шукає альтернативу "Північному потоку-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель шукає альтернативу "Північному потоку-2"

Меркель шукає альтернативу "Північному потоку-2"
Джерело:  online.ua

 Влада Німеччини заявила, що підтримує будівництво Південного газового коридору як альтернативу російським газопроводам. У зв'язку з цим канцлерка ФРН Ангела Меркель відвідає з візитом Азербайджан, Вірменію і Грузію, передає ONLINE.UA з посиланням на Financial Times.

Джерела видання стверджують, що у ФРН є "великий інтерес" до розробки Південного газового коридору, який зв'язує Азербайджан з Європою через Туреччину, вказуючи на те, що це була б важлива частина зусиль ЄС з диверсифікації поставок газу на континент і альтернатива імпорту енергоносіїв з Росії .

"Німеччина хотіла б, щоб коридор розширювався, аби приймати газ з інших держав, таких як Туркменістан, Іран і Ірак", - сказано в повідомленні.

За попередніми даними, саме газове питання буде однією з головних тем переговорів.

Варто зазначити, що Південний газовий коридор складається з трьох газопроводів - Південно-кавказького (Баку - Тбілісі - Ерзурум), Трансанатолійського (TANAP) і Трансадріатичного (TAP).

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український лідер Петро П орошенко заявив, що влада Євросоюзу повинна відстоювати свою енергетичну безпеку. Окрім того, він наголосив, що газопровід Північний потік-2 — це "троянський кінь" Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?