Знову хочуть щось вициганити: РФ відреагувала на заяву Латвії та Естонії
Категорія
Політика
Дата публікації

Знову хочуть щось вициганити: РФ відреагувала на заяву Латвії та Естонії

Знову хочуть щось вициганити: РФ відреагувала на заяву Латвії та Естонії
Джерело:  online.ua

Влада РФ заявила, що Латвія та Естонія не мають правових підстав вимагати компенсації від Росії. З даною заявою виступив член міжнародного комітету Ради федерації РФ Олег Морозов, передає ONLINE.UA з посиланням на  РИА "Новости".

"Це далеко не новина. З розпаду СРСР намагаються щось у нас вициганити. Жодних правових підстав під цим немає. Бо не було факту окупації", — сказав Морозов.

Окрім того, він додав, що економічно Латвія та Естонія були високорозвиненими регіонами СРСР з досить високим рівнем життя.

"Тому ще питання, хто кому винен, якщо підійти до питання чисто арифметично... А з політичної точки зору це пропагандистські ігрища в дусі сучасної русофобії", — заявив сенатор.

Нагадаємо, влада Латвії та Естонії має намір висунути вимогу до РФ про стягнення відшкодування як правонаступниці СРСР за радянську окупацію. З даною заявою виступили міністри юстиції обох країн.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс заявив, що Україна і Грузія захищають безпеку Європи, тому мають стати повноцінними членами НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?