Денісова: Україна має докази присутності армії РФ на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Денісова: Україна має докази присутності армії РФ на Донбасі

Денісова: Україна має докази присутності армії РФ на Донбасі
Джерело:  online.ua

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що заяви, які утримувані в Україні росіяни написали на ім'я президента РФ Володимира Путіна, стануть доказами в міжнародних судах щодо безпосередньої присутності російської армії на українській території.

Про це вона розповіла в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

За її словами, серед тих, хто звернувся до Путіна є російські офіцери, розвідники, єфрейтори, старші лейтенанти, танкісти тощо.

"Я бачила, безумовно, ці пояснення. Ми об’їхали майже всіх. І 22 особи написали ці заяви. І є такі прохання величезні від них, щоб Путін, президент РФ, обміняв їх на українських в’язнів, українських громадян, які перебувають на території РФ і в тимчасово окупованому Криму. Вони пишуть, що дійсно вони зробили такі вчинки, за які їх посадили або зараз йде слідство, що вони добровольці РФ, що вони виконували інтернаціональний борг якийсь. Писали, що вони в розвідувальних операціях брали участь. Тобто це підтвердження того, що вони там, а не те, що "ихтамнет", - зазначила Денісова.

Окрім того, омбудсвумен додала, що факти, які були наведені в цих заявах, використало Міністерство юстиції під час нещодавнього позову до Європейського суду з прав людини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український глава  Петро Порошенко готовий помилувати 11 росіян, які засуджені в Україні за вчинення тяжких злочинів, щоб обміняти їх на українських бранців Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?