Клімкін пояснив, чому виступає проти припинення пасажирських перевезень з РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Клімкін пояснив, чому виступає проти припинення пасажирських перевезень з РФ

Клімкін пояснив, чому виступає проти припинення пасажирських перевезень з РФ

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що виступає проти припинення пасажирського транспортного сполучення з Росією, оскільки в РФ перебувають мільйони українців. Він закликав подивитися на цю проблему в цілому, а не через призму політичних гасел, передає ONLINE.UA з посиланням на  Українські новини.

Окрім того, дипломат підкреслив, що не до кінця поділяє позицію Міністерства інфраструктури, а також вважає цей крок непослідовним.

"Якщо ми говоримо, що такого сполучення не повинно бути, то як ми ставимося до тих сотень тисяч і мільйонів українців, які їздять в Росію, ми що, повинні оголосити їх зрадниками? Ми повинні зрозуміти реальність. Так, ми в стані війни з РФ, але навіть під час війни мільйони українців перебувають на території Росії, і не всі там тому, що їм там так подобається, а з особистих причин - родичі, заробіток. Ми повинні подивитися на цю проблему в цілому, а не шляхом політичних гасел", - сказав він.

Клімкін підкреслив, що готовий обговорювати цю проблему, але вона повинна бути вирішена в контексті боротьби з Росією як агресором, і розуміючи, що люди не повинні страждати.

"Ми повинні зрозуміти, як контролювати, хто і як їздить, але якщо ми не дозволяємо відвідувати родичів, то це питання людське. Я ставлюся до цього дуже стримано", - додав глава МЗС.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше глава Міністерства транспорту РФ Євген  Дітріх заявив, що російська сторона розробила заходи  у відповідь на можливе припинення Україною залізничного та автобусного сполучення із Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?