В НАТО відреагували на резонансну заяву Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

В НАТО відреагували на резонансну заяву Путіна

В НАТО відреагували на резонансну заяву Путіна
Джерело:  online.ua

У НАТО прокоментували заяву президента РФ Володимира Путіна про те, що сили Альянсу в Східній Європі становлять загрозу для Росії. Речниця генсека НАТО Оана Лунгеску нагадала, що війська блоку є незрівнянно меншими від розгорнутих РФ сил біля кордонів Альянсу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Зазначимо, що 22 серпня очільник Кремля заявив, що РФ змушена зміцнювати свою військову інфраструктуру у відповідь на наближення інфраструктури НАТО до її кордонів.

"Дії НАТО є оборонними, пропорційними і повністю відповідають нашим міжнародним зобов'язанням. НАТО розгорнуло 4 тисячі військових у східній частині Альянсу, щоб запобігти будь-якій можливій агресії. Ці війська не можуть зрівнятися з підрозділами, розгорнутими Росією. Навпаки, у Росії є війська в Україні, Грузії та Молдові всупереч волі їхніх урядів", - заявила Лунгеску.

Окрім того, речниця блоку також заперечила твердження Путіна про те, що НАТО відмовляється обговорювати правила військових польотів з Росією. Лунгеску наголосила: тема авіації піднімається на різних спільних військових майданчиках.

"Що стосується авіації, ми обговорили безпеку повітряного простору Балтики на Раді Росія-НАТО", - додала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA,  країни-члени Північноатлантичного альянсу готові розглянути питання прискорення вступу України в НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?