Порошенко неочікувано вибачився за слова про швидке завершення війни
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко неочікувано вибачився за слова про швидке завершення війни

Порошенко неочікувано вибачився за слова про швидке завершення війни
Джерело:  online.ua

Український лідер Петро Порошенко вибачився за те, що у 2014 році заявив про швидке завершення антитерористичної операції на Донбасі. Він зазначив, що породив завищені очікування серед населення країни.

З цією заявою глава держави виступив 23 серпня у Дніпрі під час урочистостей до Дня українського прапора, передає ONLINE.UA.

"Понад чотири року тому я заявив, що АТО триватиме години, а не місяці. Тепер вже не так важливо, в якому контексті ті слова були сказані. Не важлива і образність цієї заяви. Люди сприйняли її як можливість завершити війну дуже і дуже швидко. Я шкодую, що породив завищені очікування. Щиро перепрошую, що подав надію, яка не збулася. Прикро, що дав обіцянку, яка не справдилась. Прошу за це вибачення. Це для мене серйозний урок обережного і відповідального ставлення до своїх слів і обіцянок", - додав глава держави.

Петро Порошенко зазначив, що від самого початку треба було націлити всіх на тривалу і виснажливу боротьбу за те, щоб звільнити кожен клаптик української землі. Проте тоді, за його словами, багато хто не усвідомлював реальної глибини катастрофи, яка сталася ще до війни. Порошенко наголосив, що українську армію "знищували, роззброїли, роздягли і розікрали".

"Росія в серпні вдерлася до України вже своїми регулярними підрозділами. А це докорінним чином змінило військово-стратегічну ситуацію. І всі наші розрахунки щодо ресурсів часу, інтенсивності операції були зруйновані", – сказав президент.

Глава української держави висловив упевненість, що "мир обов’язково настане на нашій землі".

"Забезпечити його може єдність українського народу, боєздатне військо, яке день за днем стає дедалі сильнішим. Спільними зусиллями ми це точно зробимо", – запевнив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Петро П орошенко заявив, що частина української політичної еліти "грає на руку Кремлю" в інформаційній війні, яку Росія веде проти України останні чотири роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?