Туреччина: США розпочинають глобальну війну
Категорія
Політика
Дата публікації

Туреччина: США розпочинають глобальну війну

Туреччина: США розпочинають глобальну війну
Джерело:  online.ua

Представник прес-служби президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана заявив, що адміністрація США націлилась на союзника по НАТО в рамках глобальної економічної війни, передає ONLINE.UA з посиланням на Hurriyet Daily News.

Так речник турецького лідера Ібрагім Калін вважає, що політика Білого дому суперечить фундаментальним принципам і цінностям НАТО.

"Адміністрація Трампа націлилась на союзника по НАТО в рамках економічної війни. Вона встановила, що має намір використовувати торгівлю, тарифи і санкції, щоб почати глобальну торговельну війну. Туреччина не має наміру починати економічну війну з будь-якою стороною. Однак не можна очікувати, щоб вона мовчатиме перед обличчям нападів на її економіку і судову систему", - сказав він.

Нагадаємо, що конфлікт між Туреччиною і США розгорівся на тлі суперечки через американського пастора Ендрю Бренсона, якого Анкара звинувачує в тероризмі. Суперечка призвела до стрімкого падіння турецької ліри, вона втратила більше третини своєї вартості по відношенню до долара в цьому році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Туреччина вирішила позбутися кайданів долара і запропонувала ввести розрахунки в національній валюті з найбільшими торговими партнерами, включаючи Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?