Держдеп тонко потролив Росію: в США з'явився свій "Сармат"
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдеп тонко потролив Росію: в США з'явився свій "Сармат"

Держдеп тонко потролив Росію: в США з'явився свій "Сармат"
Джерело:  CNBC

У Держдепі США з'явилася нова посада - старший радник зі шкідливих дій Росії і трендів (senior advisor for Russian malign activities and trends, SARMAT), абревіатура якої співзвучна назві російського ракетного комплексу "Сармат", яким раніше хвалився Путін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNBC.

В американському відомстві підтвердили, що назва нової посади в Держдепі США не є збігом з назвою російської межконтінетальной ракети. Помічник глави Держдепу США Уесс Мітчелл також повідомив, що в обов'язки SARMAT буде входити розробка міжрегіональних стратегій, але не уточнив, чи були вже в цьому напрямку проведені відповідні призначення.

Нагадаємо, на початку 2018 року російський глава Володимир Путін оголосив про створення в Росії нової міжконтинентальної ракети "Сармат", яка зможе обійти сучасні американські системи перехоплення. Тоді ж російські ЗМІ написали, що ракета "Сармат" зможе знищити Техас.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Путін також демонстрував політ нової російської крилатої ракети з ядерним двигуном в напрямку до США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?