Путін призначив нового посла РФ в Білорусі після зустрічі з Лукашенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін призначив нового посла РФ в Білорусі після зустрічі з Лукашенко

Путін призначив нового посла РФ в Білорусі після зустрічі з Лукашенко
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін призначив нового посла РФ в Білорусі. Ним став колишній повноважний представник президента Росії в Приволзькому федеральному окрузі Михайло Бабич, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний інтернет-портал правової інформації РФ.

Указ Путіна про призначення Бабича новим російським послом в Білорусі був опублікований 24 серпня. Крім поста полномочного посла РФ в Білорусі Бабич таже буде спецпредставником Путіна з розвитку торгово-економічного співробітництва з Білоруссю. Цим же указом Путін звільнив від обов'язків колишнього посла Олександра Сурікова, який керував російською дипмісією в Білорусі більше десяти років, з 2006 року.

Нагадаємо, раніше Путін пропонував Бабича на пост російського посла в Україні. Але офіційний Київ відмовився його прийняти, так як він пов'язаний зі спецслужбами РФ, а до того, як стати чиновником служив у військах КДБ.

Згідно з офіційною біографією Михайла Бабича, раніше він "проходив службу на командних посадах в Повітряно-десантних військах і військах КДБ СРСР, в рядах яких брав участь в бойових діях". Також новий російський посол брав участь у придністровському конфлікті і в Першій чеченській війні, за що отримав медаль "За відвагу".

У Білорусі вже прокоментували призначення Бабича на пост російського посла в республіці. Там відзначили, що Путін не випадково зробив це призначення відразу ж після зустрічі з лідером Білорусі Олександром Лукашенко, яка відбулася днями в Сочі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко змінив склад уряду Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?