За 10 років знайдемо рішення: Меркель окреслила європейську перспективу України
Категорія
Політика
Дата публікації

За 10 років знайдемо рішення: Меркель окреслила європейську перспективу України

За 10 років знайдемо рішення: Меркель окреслила європейську перспективу України
Джерело:  online.ua

Україна і Грузія є країнами з найбільшими європейськими перспективами, але Євросоюзу знадобиться не менше 10 років, щоб визначитися з кроками, спрямованими на їх інтеграцію.

Про це заявила канцлерка Німеччини Ангела Меркель на зустрічі зі студентами в Тбілісі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Грузія Онлайн".

В ході виступу Меркель також прокоментувала заяву глави МЗС Німеччини Хайко Мааса, який раніше заявляв про необхідність поліпшення відносин з Росією.

"Хайко Маас лише наголосив на тому, що дуже важливі добрі відносини з Росією - це сусід Євросоюзу, але, з іншого боку, нам потрібна чітка політика, як все повинно сформуватися щодо Східної Європи. Грузія, Азербайджан, Вірменія, але Грузія точно разом з Україною є країною, що має найбільшу європейську перспективу. Протягом найближчих 10 років ми виділимо ті кроки, які необхідно зробити в майбутньому", - сказала Меркель.

Слід зазначити, що на параді в Києві, який проходив 24 серпня 2018 року по нагоди Дня Незалежності України президент Петро Порошенко заявив, що Еврособз без України буде "завершеним проектом", підкресливши, що без самостійної української держави миру в Європі було б менше.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко анонсував важливий законопроект про вступ України в НАТО і ЄС. Він буде винесений на розгляд Верховної Ради вже до 4 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?