Зухвала спроба пропаганди: в МЗС РФ обурилися через нове військове вітання ЗСУ "Слава Україні!"
Категорія
Світ
Дата публікації

Зухвала спроба пропаганди: в МЗС РФ обурилися через нове військове вітання ЗСУ "Слава Україні!"

Зухвала спроба пропаганди: в МЗС РФ обурилися через нове військове вітання ЗСУ "Слава Україні!"
Джерело:  online.ua

У МЗС РФ вважають нове військове вітання ЗСУ "Слава Україні! Героям слава!" обурливим. У російському дипломатичному відомстві охарактеризували його, як "одну з найбільш зухвалих спроб пропаганди".

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова на брифінгу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу російського відомства.

"24 серпня в Києві в рамках військового параду, приуроченого до 27-ї річниці Дня Незалежності України, буде використано нове військове вітання" Слава Україні! - Героям слава!"... Вважаємо, що це одна з найбільш зухвалих спроб української державної пропаганди закріпити в суспільній свідомості гасло, який у багатьох в Україні і за її межами асоціюється з Українською повстанською армією (УПА), Бандерою і їх злочинами в роки другої світової війни", - заявила Захарова.

Вона також назвала нове вітання українських військових "калькою з німецького націонал-соціалістичного вітання" і звинуватила Україну в тому, що вона намагається наповнити новим змістом це гасло.

"Коріння гасла - 100% калька з відомого німецького націонал-соціалістичного вітання. Не буду його вимовляти. Це просто бридко і огидно. Крім однакової синтаксичної побудови, наголоси на тих же смислових моментах, це повна копія нацистського аналога", - вважає Захарова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що військове вітання "Слава Україні! Героям слава!" стало офіційним в День Незалежності України, 24 серпня 2018 року. Відповідне рішення прийняв президент Петро Порошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?