Катастрофічні наслідки: Велика Британія може втратити мільярди через вихід з ЄС без угоди
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофічні наслідки: Велика Британія може втратити мільярди через вихід з ЄС без угоди

Катастрофічні наслідки: Велика Британія може втратити мільярди через вихід з ЄС без угоди
Джерело:  The Guardian

Економіка Великої Британії опиниться під загрозою, якщо країна вийде зі складу ЄС без укладення угоди про співпрацю сторін. Brexit може коштувати бюджету Великої Британії не менше 80 млрд фунтів.

Про це заявив міністр фінансів Великої Британії Філіп Хаммонд в листі, адресованому парламенту, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Лист Хаммонда, який опинився у розпорядженні видання, адресований голові казначейського комітету британського парламенту Нікі Морган. У цьому посланні міністр фінансів інформує Морган про те, що якщо Лондон не зможе домовитися з Брюсселем про умови виходу Великої Британії зі складу ЄС, то країну чекає серйозний економічний спад.

Ліквідація наслідків Brexit, за твердженням Хаммонда, обійдеться країні в 80 млрд фунтів, а основний удар припаде на підприємства хімічної галузі, виробників продуктів, одягу, автомобілів і ритейлерів, так як їх продукція потрапить під дію мит.

Відзначається, що інформація про заяву Хаммонда про катастрофічні наслідки Brexit без угоди з'явилася через кілька годин після того, як міністр у справах Brexit Домінік Рааб запевнив британців в тому, що занадто серйозних наслідків після виходу країни зі складу ЄС, таких як перебої з продовольством і навіть голод, чекати не варто.

Слід зазначити, що напередодні уряд Великої Британії опублікував першу частину пояснювальних записок, адресованих британському бізнесу і простим громадянам. У них описуються можливі негативні наслідки Brexit. Там говориться, що з труднощами можуть зіткнутися імпортери європейської продукції, наприклад, медикаментів, яким тепер доведеться отримувати дозвіл на їх продаж на території країни. Крім цього британці, які живуть в країнах ЄС, можуть позбутися доступу до своїх рахунків в британських банках, а значить і до всіх виплат, таким як зарплати, пенсії та допомоги.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що британський бізнесмен виділив понад мільйон доларів на повторний Brexit.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?