Вдаримо сильніше: США зробили Росії загрозливе попередження по Сирії
Категорія
Політика
Дата публікації

Вдаримо сильніше: США зробили Росії загрозливе попередження по Сирії

Вдаримо сильніше: США зробили Росії загрозливе попередження по Сирії
Джерело:  Bloomberg

США передали в Росію офіційну заяву, в якій попередили, що завдадуть потужного удару по Сирії, якщо армія Башара Асада, яку підтримує Москва, знову застосує хімічну зброю.

Дане письмове попередження передав главі російської Ради безпеки радник американського президента Джон Болтон під час зустрічі в Женеві в четвер, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Передачу попередження Москві підтвердили виданню чотири джерела. Відзначається, що США володіють інформацією про те, що армія Асада може використовувати хімічну зброю, щоб звільнити останній район, що знаходиться під контролем опозиційних сил. Йдеться про провінцію Ідліб.

Повідомляється, що Асад вже перекинув туди свої сили, а там знаходяться десятки тисяч бійців, багато з яких були евакуйовані в Ідліб після укладення угоди про припинення вогню.

"Болтон під час зустрічі підкреслив - якщо це станеться, США готові до більш серйозної військової відповіді по Сирії в порівнянні з тими, які вона робила раніше", - повідомляє джерело.

Також вказується, що два попередніх удари США по Сирії були "швидше символічними", так як американського главу умовили обмежитися певними цілями. У попередженні Москві вказано, що наступний удар США буде сильніше та потужніше попередніх.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп відмовився виділяти гроші на розвиток і відновлення Сирії. Заплановані на допомогу 230 млн доларів будуть витрачені на розвиток армії США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?