Держдеп США оприлюднив деталі нових санкцій проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдеп США оприлюднив деталі нових санкцій проти Росії

Держдеп США оприлюднив деталі нових санкцій проти Росії
Джерело:  online.ua

Нові санкції США проти Росії будуть введені 27 серпня. Їх запустять в рамках справи про отруєння Сергія Скрипаля в британському Солсбері, на якого, за даними слідства, з боку Росії була здійснена хімічна атака нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Деталі нових антиросійських санкцій були опубліковані в офіційному урядовому журналі Federal Register, повідомляє ONLINE.UA.

У документі зазначено, що нові санкції проти Росії у справі Скрипаля вводяться відповідно до закону про контроль за хімічною та біологічною зброєю від 1991 року. Згідно з цим законом уряд США зобов'язаний ввести набір з п'яти видів санкцій, а саме заборонити надання іноземної допомоги, поставки озброєнь, ввести відмову на отримання американських держкредитів і заборонити екпорт в Росії технологій і товарів, які контролюються за критерієм "Національна безпека".

Новими антиросійськими санкціями США заборонять експорт в Росію товарів і технологій - наприклад, підводних апаратів, авіоніки, газових турбін і тому подібних. Дана заборона буде стосуватися тільки нових експортних ліцензій, постачання за вже діючими триватимуть.

Відзначається, що це поки перший етап санкцій США проти Росії у справі Скрипаля. Якщо Москва не виконає вимог і не надасть гарантій, пов'язаних з припиненням використання хімічної зброї, то через півроку Вашингтон введе нові санкції - другий етап буде "суворішим".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії готують відповідь на нові санкції США. Не виключається, що він буде полягати в забороні в'їзду в РФ деяким американським політикам і чиновникам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?