Трамп раптово скасував поїздку Помпео в КНДР: названа причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп раптово скасував поїздку Помпео в КНДР: названа причина

Трамп раптово скасував поїздку Помпео в КНДР: названа причина
Джерело:  online.ua

Запланована поїздка держсекретаря США Майка Помпео в КНДР скасовується, так як немає прогресу з ядерного роззброєння Корейського півострова.

Таке рішення прийняв президент США Дональд Трамп, повідомляє ONLINE.UA.

Коментуючи своє рішення, Трамп вперше публічно визнав, що переговори з КНДР про денуклеаризації застопорилися. Він уточнив, що на даний момент діалог з північнокорейською владою несуттєвий, вважаючи, що причиною цього може бути Китай.

"Я відчуваю, що ми не робимо істотного прогресу в денуклеаризації Корейського півострова. Крім того, через нашу набагато більш жорстку позицію по Китаю я не думаю, що вони допомагають процесу денуклеаризації, як раніше", - написав Трамп в соцмережі, коментуючи скасування поїздки Помпео в Північну Корею.

Трамп вважає, що візит держсекретаря США в КНДР відбудеться після того, як Вашингтон врегулює торговельну суперечку з Китаєм. При цьому він передав теплі побажання і висловив повагу чолі КНДР Кім Чен Ину, зазначивши, що чекає зустрічі з ним незабаром.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кім Чен Ин звинуватив США в тому, що вони хочуть "задушити" корейський народ санкціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?