Більше 3 тисяч офіцерів: скільки жінок служить в українській армії
Категорія
Україна
Дата публікації

Більше 3 тисяч офіцерів: скільки жінок служить в українській армії

Більше 3 тисяч офіцерів: скільки жінок служить в українській армії
Джерело:  online.ua

З ЗСУ уклали контракт вже 25 тисяч жінок, які проходять службу в українській армії нарівні з чоловіками. Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передає ONLINE.UA.

Коментуючи парад в Києві, який відбувся 24 серпня з нагоди Дня Незалежності, Геращенко підкреслила, що на цьому заході були продемонстровані дуже важливі моменти створення новітньої історії України. Одним з цих моментів є те, що в українській армії з'являється все більше жінок, багато з яких вже отримали звання офіцерів.

"Ще раз про парад. Він був бездоганним і ідеальним ... Єдине, чого не вистачало - це особливого акценту, що вперше крокував по Хрещатику і зведений загін жінок-військових. Цифра в інформаційному тексті, що вже 25 тисяч українок служать за контрактом в ЗСУ, з них більше 3000 офіцерів. Країна повинна знати, скільки у нас жінок-підполковників і полковників, тому що вони служать нарівні з чоловіками ", - написала Геращенко.

Нагадаємо, жінки-військовослужбовці вперше взяли участь у військовому параді в Україні в 2018 році. Вони пройшли по головній площі столиці окремою зведеною колоною.

Раніше ONLINE.UA публікував онлайн-трансляцію параду в Києві 24 серпня 2018 року, в якому взяли участь жінки-військовослужбовці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?