Екс- "прокурорка" Криму Поклонська подала скаргу до Конституційного суду України - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Екс- "прокурорка" Криму Поклонська подала скаргу до Конституційного суду України - ЗМІ

Екс- "прокурорка" Криму Поклонська подала скаргу до Конституційного суду України - ЗМІ

Нинішня депутатка російської Держдуми Наталія Поклонська, яка раніше була "прокуроркою" окупованого Росією Криму, подала скаргу в Конституційний суд України. Вона зажадала, щоб суд оцінив конституційність деяких статей Кримінального процесуального кодексу України.

Про скаргу Поклонської в КС України повідомили "Українські Новини" з посиланням на джерело в суді, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що Поклонська в своїй скарзі вважає, що деякі статті КПК України порушують права на справедливий судовий розгляд.

Зокрема, Поклонська вимагає перевірити норми статті 309, яка визначає рішення слідчого-судді, яке можуть бути оскаржені під час досудового розслідування. Її не влаштовує те становище, що "скарги на інші визначення слідчого судді оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді".

У статті 399 колишня "прокурорка" Криму просить оцінити конституційність норми того, що "суддя-доповідач відмовляє у відкритті провадження лише, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, або судове рішення оскаржене виключно з підстав, з яких воно не може бути оскаржене відповідно до положень статті 394 Кодексу".

Відомо, що скаргу до Конституційного суду України Поклонська подала як громадянка Росії. У суді пояснили, що були зобов'язані її прийняти, так як будь-який громадянин має на це право, згідно з Конституцією. Також в суді уточнили, що рішення Конституційного суду по скарзі Поклонської залежить виключно від суду.

Нагадаємо, в Україні Наталію Поклонську, "главу" окупованого Криму Сергія Аксьонова і "спікера парламенту" Криму Володимира Константинова звинувачують в держзраді. У зв'язку з цим вони подали скаргу до Європейського суду з прав людини, вважаючи, що Україна порушує статтю Європейської конвенції про захист прав і основних свобод.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Наталя Поклонська знову вийшла заміж. Її обранцем став 47-річний керівник апарату уповноваженого з прав людини, заслужений юрист Росії Іван Соловйов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?