У США помер сенатор Джон Маккейн
Категорія
Політика
Дата публікації

У США помер сенатор Джон Маккейн

У США помер сенатор Джон Маккейн
Джерело:  online.ua

Увечері 25 серпня 2018 року в США помер сенатор Джон Маккейн. Відомий політик пішов з життя у віці 81 року після тривалої боротьби з раком мозку.

Про смерть Джона Маккейна повідомили члени сім'ї сенатора, передає ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

"Сенатор Джон Сідні Маккейн III помер в 4:28 вечора. 25 серпня 2018 року. З сенатором, коли він пішов, були його дружина Сінді і сім'я. До смерті він служив Сполученим Штатам Америки сумлінно протягом шістдесяти років", - говориться в повідомленні сім'ї сенатора.

Співчуття родині сенатора вже висловили перші особи США, президент Дональд Трамп і віце-президент Майк Пенс.

"Мої найглибші співчуття родині сенатора Джона Маккейна. Наші серця і молитви з вами!", - написав Трамп в соцмережі.

Висловили співчуття через смерть Джона Маккейна також в посольстві України в США. Там відзначили великий внесок сенатора в свободу і демократію України, нагадавши, що Маккейн приєднався до українського народу взимку 2013 року в Києві, а також здійснив візит на Донбас взимку 2015 року, щоб підняти дух українських солдатів.

"Ми сумуємо з приводу втрати одного з найбільших друзів України і американського героя сенатора Джона Маккейна", - підкреслили в українському посольстві в США.

Нагадаємо, Джон Маккейн став сенатором США в 1986 році. У верхній палаті Конгресу США він очолив Комітет з питань збройних сил, зарекомендувавши себе як провідний голос у питаннях зовнішньої політики і національної безпеки США.

У 2000 і 2008 роках Джон Маккейн брав участь у президентських праймеріз від Республіканської партії. Він був одним з найбільш відомих виборцям кандидатів в президенти.

Джон Маккейн відомий своєю жорсткою позицією по Росії. Він неодноразово критикував російську владу і виступав за посилення тиску на Москву. Також сенатор виступав за агресивну роль США в боротьбі проти терористів ІДІЛ.

У 2017 році у Джона Маккейна діагностували злоякісну пухлину мозку - агресивну гліобластому. Напередодні смерті, 24 серпня, сім'я політика повідомила, що він більше не буде продовжувати лікування - це рішення прийняв сам Маккейн.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Джон Маккейн дав кілька порад Дональду Трампу перед самітом з російським главою Володимиром Путіним. Тоді він заявив, що Путін не тільки не друг і не просто конкурент, а ворог Америки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?