Як Росія позбавляється від долара: на Заході розкрили стратегічний план Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Як Росія позбавляється від долара: на Заході розкрили стратегічний план Путіна

Як Росія позбавляється від долара: на Заході розкрили стратегічний план Путіна
Джерело:  Welt am Sonntag

Росія намагається позбутися від долара за допомогою стратегічного плану Путіна з нарощування золотого запасу країни. Москва не розраховує на поліпшення відносин із Заходом, тому скуповує золото, захищаючись від доларових санкцій, передає ONLINE.UA з посиланням на німецьку газету Die Welt.

У статті видання наводить оцінку політолога Джеймса Рікардса, який переконаний, що Росія розцінює долар, як зброю проти своєї країни, тому готова нести економічні втрати, щоб його позбутися. За даними джерела, тільки за останні кілька років Росія збільшила золотий запас країни більш ніж в чотири рази - з 457 тонн до 1944 тонн.

Рікардс відзначається, що на сьогоднішній день Росія обігнала Китай за величиною золотих резервів і володіє 17% світових запасів золота.

Раніше Банк Росії повідомляв, що збільшив обсяги закупок золота. Тільки в липні 2018 року був закуплено 26,1 тонн дорогоцінного металу. Навесні 2018 року також ще стало відомо, що Россія скоротила вкладення в держборг США. Експерти вважають, що частина коштів, виручених від продажу паперів, була вкладена в закупку золота.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Росії виступали з гучними заявами про те, що країна швидко позбудеться від долара, запевняючи, що дні американської валюти, яка є валютою міжнародної торгівлі, полічені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?