Тривожна розробка: в Росії створили космічні супутники-вбивці
Категорія
Технології
Дата публікації

Тривожна розробка: в Росії створили космічні супутники-вбивці

Тривожна розробка: в Росії створили космічні супутники-вбивці
Джерело:  The National Interest

Росія продовжує розробку космічних супутників-вбивць, які здатні виводити з ладу інші космічні апарати. Москва за останні роки запустила в космос вже чотири таких супутника, які викликають стурбованість в Держдепі США, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на National Interest.

У виданні підкреслили, що кілька днів тому помічниця держсекретаря США Ілем Поблет на конвенції з питань роззброєння в Женеві звинуватила Росію в запуску в космос супутників-вбивць. Вона назвала ці російські апарати тривожними розробками, так як немає ніяких способів перевірити істинні завдання супутників.

Російська влада відреагувала на звинувачення. В Москві запевнили, що нові апарати спрямовані в космос виключно для інспекції роботи інших супутників, виявляючи у них збої в роботі та інші проблеми.

Експерти National Interest вважають, що і версія Держдепу США, і версія Москви, мають право на існування. Вони відзначають, що російські супутники вміють точно маневрувати і оснащені функціональним набором інструментів, які можуть бути використані як для ремонту космічних апаратів, так і для виведення їх з ладу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США повідомили про протисупутникову зброю, яку розробляють зараз в Росії і Китаї. Тоді повідомлялося, що в найближчі кілька років ця зброя зможе знищити все американські супутники на навколоземній орбіті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?