Це провокація: Росія звернулася до Великої Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Це провокація: Росія звернулася до Великої Британії

Це провокація: Росія звернулася до Великої Британії
Джерело:  online.ua

Російські дипломати звинуватили Королівські ВПС Великої Британії у "небезпечному перехопленні" військових літаків над Чорним морем, назвавши це провокацією, передає ONLINE.UA з посиланням на заяву посольства РФ у Лондоні.

У дипвідомстві стверджують, що цей епізод "прекрасно ілюструє згубність самої ідеї дислокації британських ВПС і інших натівських сил в Румунії, Польщі, Прибалтиці".

"Ще можна зрозуміти, коли Королівський флот супроводжує кораблі російського ВМФ при проході через Ла-Манш, в безпосередній близькості від британського узбережжя, хоча і це не обов'язково супроводжувати публічними заявами. Але яку загрозу Великій Британії або навіть її союзникам може хоча б теоретично представляти російський патрульний літак, що здійснює польоти поблизу російських же берегів, на відстані більше двох тисяч кілометрів від Британських островів?", - сказано в заяві російських дипломатів.

Нагадаємо, нещодавно винищувачі Eurofighter Typhoon піднялися в повітря з румунської бази Міхаїл Когалнічану через присутність над Чорним морем неподалік кордонів НАТО шести російських бомбардувальників Су-24, які прямували до Криму.

Як повідомляв ONLINE.UA, 25 серпня два винищувачі НАТО Eurofighter Typhoon перехопили над Чорним морем російські літаки "Ан-26" і "Бе-12".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?