Ціни на нафту почали зростати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на нафту почали зростати

Ціни на нафту почали зростати
Джерело:  online.ua

Ціни на "чорне золото" на світових ринках пішли вгору в очікуванні скорочення постачань з Ірану, передає ONLINE.UA з посиланням на дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Як зазначається, вартість ф'ючерсів за листопад на північноморську нафтову суміш марки Brent виросла на 0,08% — до 76,18 долара за барель, вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,04% — до 68,75 долара за барель. До цього обидві марки трохи знижувалися в ціні.

"За минулий тиждень Brent подорожчала на 5,6%, підйом було відмічено вперше за чотири тижні. У випадку WTI тижневий ріст ціни, що становив 5,4%, був зафіксований після семи тижнів безперервного падіння. Експерт дослідницької компанії ClipperData Метт Сміт в інтерв'ю виданню MarketWatch заявив, що на ринку вже спостерігається скорочення постачань іранської нафти в Європу і Південну Азію", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA,  представник Ірану в ОПЕК Хусейн Каземпур Ардебілі заявив, що ціни на нафту повернуться до позначки в 100 доларів за барель.  Він також підкреслив, що головна причина таких різких змін на світовому ринку — дії президента США Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?