Порошенко повідомив про масштабне скорочення споживання газу в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Порошенко повідомив про масштабне скорочення споживання газу в Україні

Порошенко повідомив про масштабне скорочення споживання газу в Україні
Джерело:  online.ua

Український лідер Петро Порошенко заявив, що протягом останніх 5 років споживання газу в Україні впало майже на 30%. Про це він повідомив в ході виступу на заводі "Зоря-Машпроект", де в понеділок відбулися тестові випробування нової турбіни 32 МВт, передає ONLINE.UA.

"На сьогоднішній день у порівнянні з 2013 роком споживання газу скорочено майже на 30%", - заявив він на відео, розміщеному на його сторінці у Facebook.

Окрім того, український лідер зазначив, що державна компанія "Укргазвидобування" збільшила вітчизняне виробництво блакитного палива, проте не уточнив, на скільки.

 Петро Порошенко додав, що доручив повністю перейти на власний видобуток газу і скоротити неефективне його споживання.

Нагадаємо, нещодавно комерційний директор Національної акціонерної компанії "Нафтогаз" Юрій Вітренко заявив, що запасів природного газу в Україні вистачить на 15 років, однак видобуток палива можна значно збільшити.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НАК "Нафтогаз України" з 1 вересня поточного року збільшить ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 4,6% (на 469,2 грн) у порівнянні з серпнем — до 10599,6 грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?