Російські хакери намагалися зламати пошту Вселенського патріархату
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські хакери намагалися зламати пошту Вселенського патріархату

Російські хакери намагалися зламати пошту Вселенського патріархату
Джерело:  online.ua

Російські хакери Fancy Bear намагалися зламати електронну пошту помічників Вселенського Патріарха Варфоломія І - саме він вирішує, чи надавати автономію українській помісній автокефальній церкві.

Про це йдеться в розслідуванні Associated Press, передає ONLINE.UA.

В матеріалі журналістів вказано, що таким чином РФ намагається допомогти московському патріархату зберегти вплив на українську церкву.

"Основними цілями хакерів були три митрополити наближені до патріарха: Варфоломій Самарас, Еммануїл Адамакіс і Елпідофор Ламбриніадіс. Представники російської православної церкви заявили, що у них немає інформації про хакерів і відмовились від коментарів. У Кремлі заявили, що у них не мають відношення до Fancy Bear, незважаючи на зростаючу кількість доказів зворотного", - сказано в повідомленні.

Офіційно ситуацію з імовірним зломом також відмовилися коментувати в прес-службі патріарха. Анонімне джерело агентства повідомило, що їм заборонили реагувати на інформацію.

Перші хакерські атаки відбулися в 2015-2016 рр., проте в агентстві стверджують, що вони продовжувалися і після.

Як повідомляв ONLINE.UA, російські хакери планують масштабну кібератаку проти України: зараз вони активно заражають комп’ютери українських компаній шкідливим ПЗ, що забезпечує несанкціонований доступ до них.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?