Неочікувано: Макрон заявив, що більше не хоче залежати від США
Категорія
Політика
Дата публікації

Неочікувано: Макрон заявив, що більше не хоче залежати від США

Неочікувано: Макрон заявив, що більше не хоче залежати від США
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон хоче зменшити залежність ЄС від американських військових, а тому планує висунути нові пропозиції для Європейського союзу з метою підвищення його безпеки.

З цією заявою французький лідер виступив перед послами в Парижі, передає ONLINE.UA з посиланням на AFP.

Він додав, що оприлюднить свої пропозиції найближчим часом.

"Європа більше не може покладатися на Сполучені Штати в питанні своєї безпеки. Ми повинні гарантувати європейську безпеку... Я хочу, щоб ми почали вичерпний огляд нашої безпеки з усіма європейськими партнерами, включаючи Росію", - сказав президент Франції.

Вказано, що французький лідер має намір вирішитидо Данії і Фінляндії в надії знайти підтримку своїх пропозицій і закликав до подвоєння зусиль з реформування ЄС.

"Нам потрібно приймати нові ініціативи, будувати нові союзи. Франція хоче, щоб Європа захищалася, особливо, коли посилився екстремізм і прокинувся націоналізм", - сказав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  громадяни ФРН відчувають більше довіри  до французького президента Еммануеля Макрона, ніж до канцлерки Німеччини Анґели Меркель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?