Росія направила до берегів Сирії найпотужніше угруповання бойових кораблів
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія направила до берегів Сирії найпотужніше угруповання бойових кораблів

Росія направила до берегів Сирії найпотужніше угруповання бойових кораблів
Джерело:  online.ua

Росія направила в Середземне море до берегів Сирії найпотужніше угруповання бойових кораблів з початку участі в конфлікті. До його складу входить десять кораблів, оснащених крилатими ракетами "Калібр", а також два підводних човни, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Известия".

У російському Міноборони повідомили джерелу, що до складу ударного з'єднання, яке направлено в Середземне море, входять великий протичовновий корабель "Сєвєроморськ", ракетний крейсер "Маршал Устінов", три сторожові кораблі, фрегат "Адмірал Григорович", а також малі ракетні кораблі і підводні човни. Відзначається, що на крейсері "Маршал Устінов"
 розгорнуть потужний ракетний комплекс "Вулкан", а ще вісім кораблів будуть оснащені "Калібрами".

Експерти вважають, що Росія направила найпотужніше угруповання бойових кораблів в Середземне море для підтримки сирійської армії, яка готує наступ на Ідліб. Також деякі відзначають, що таким чином Москва вирішила відповісти США, які нібито посилюють військову присутність в Середземномор'ї.

На заяву Міноборони РФ про те, що Пентагон нарощує військову присутність США в районі Сирії, відреагували вже в американському військовому відомстві. Там запевнили, що ця заява "не більше ніж пропаганда", але відзначили, що готові виконати наказ президента до дії, якщо він надійде.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США попередили Росію, що завдадуть потужного удару по Сирії, якщо армія Асада, яку підтримує Москва, здійснить хіматаку на Ідліб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?