Опубліковано прощальне послання Джона Маккейна перед смертю
Категорія
Політика
Дата публікації

Опубліковано прощальне послання Джона Маккейна перед смертю

Опубліковано прощальне послання Джона Маккейна перед смертю
Джерело:  BBC

Американський сенатор Джон Маккейн у своєму останньому посланні перед смертю розкритикував політику чинного президента США Дональда Трампа. Він закликав американців не сумніватися в ідеалах своєї країни і не "ховатися за стіни", виступивши проти наміру Трампа побудувати стіну на кордоні з Мексикою.

Прощальне послання Джона Маккейна зачитав екс-глава передвиборної кампанії сенатора Рік Девіс в Капітолії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

У зверненні Маккейн написав, що для нього було честю служити американцям, які є "громадянами найбільшої в світі руспублікі, нації ідеалів, а не крові і землі". Але він підкреслив, що велич США втрачається і послаблюється, коли влада починає плутати патріотизм з міжплеменною ворожнечею.

"Ми послаблюємо нашу велич, коли ми плутаємо патріотизм з племінним суперництвом, яке посіяло невдоволення, ненависть і насильство у всіх куточках земної кулі. Ми послаблюємо її, коли ми ховаємося за стінами, а не руйнуємо їх, коли ми сумніваємося в силі наших ідеалів, а не довіряємо їм, щоб вони стали великою силою змін, якою вони завжди були", - написав Маккейн.

На завершення послання Джон Маккейн закликав американців не впадати у відчай через виниклі труднощів і завжди вірити в перспективи Америки.

"Американці ніколи не йдуть. Ми ніколи не здаємося. Ми ніколи не приховуємо історії. Ми робимо історію. Прощайте, дорогі американці. Хай благословить вас Бог, і благослови Бог Америку", - завершив прощальне послання Маккейн.

Нагадаємо, Джон Маккейн помер 25 серпня на 82-му році життя після тривалої боротьби з раком головного мозку. Його поховають на кладовищі академії ВМС в Аннаполісі, в штаті Меріленд.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дональда Трампа на похорон Маккейна не запросили, тому що так хотів сам сенатор. Але американський лідер виступив з лаконічною заявою в пам'ять про Маккейна, незважаючи на розбіжності з приводу політики з ним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?