Трамп нарешті пояснив, чому хоче скасувати NAFTA
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп нарешті пояснив, чому хоче скасувати NAFTA

Трамп нарешті пояснив, чому хоче скасувати NAFTA
Джерело:  online.ua

27 серпня американський лідер Дональд Трамп провів телефонну розмову із президентом Мексики і заявив, що скасує назву NAFTA через погані асоціації. Загалом, Сполучені Штати та Мексика домовилися кардинально змінити Північноамериканську угоду про вільну торгівлю (NAFTA), передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Сторони домовилися посилити тиск на Канаду, від якої вимагають погодитись з новими положеннями щодо торгівлі автотранспортними товарами та врегулюванням суперечок, щоб залишатися частиною договору.

Окрім того, голова Білого дому пригрозив ввести мита на канадські автомобілі, якщо не вдасться досягти трьохсторонньої угоди.

"Ми будемо називати це торговельною угодою Сполучені Штати-Мексика, і позбудемося назви NAFTA. Вона має погане конотацію, оскільки США протягом багатьох років дуже сильно постраждали від NAFTA. І зараз це дійсно хороша справа для обох країн, і ми дуже сильно наближаємося до неї", - сказав Трамп.

Сторони мають намір негайно почати переговори з Канадою про нові умови зони вільної торгівлі.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський лідер Дональд Трамп після зустрічі з головою Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером у Вашингтоні заявив, що  США і Євросоюз домовилися працювати  разом з метою усунення бар’єрів у торгівлі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?